GFL prasideda

Nepraėjus nė savaitei nuo ilgai lauktos Rugsėjo 1-osios šventės, startavo ir Gimnazijos Futbolo Lygos rudens primenybės. Ir startavo ne paprastomis varžybomis, o vienų GFL favoritų 3C ir 3A klasių mūšiu. Tokie susitikimai visad garsėjo beprecedente kova nuo pirmos iki paskutinės minutės – taip buvo ir šiandien.

Rungtynės įsibėgėjo lėtai, o pirmi aktyviau atakuoti pradėjo 3A klasė, bet komandos spėdavo stropiai grįžti į gynybą ir realios grėsmės vartams nekėlė. Pirmasis rungtynių ir turnyro įvartis krito 7-tą minutę į 3C klasės vartus. Greitoje atakoje gražiai susižaidę „Akai“ išvedė Domą Nutautą vieną prieš vartininką, o šis puikiai pasinaudojo savo šansu. Tačiau po įvarčio rungtyniu eiga beveik nepasikeitė – puolė tai viena, tai kita komanda, kai 15-tą minutę pirmojo įvarčio autorius Domas Nutautas išvedė komandos draugą Justiną Masaitį į patogią smūgio poziciją, kuris šįkart neklydo ir skirtumą padidino iki 2:0 3A naudai. Tiesa, „Cekai“ nebuvo linkę pasiduoti ir jau po minutės apmaudžią 3A klasės vartininko klaidą išnaudojo Rokas Čerlinskas, tuo ir užbaigdamas įsimintinesnių pirmojo kėlinio epizodų sąrašą – 2:1.

Nors antrojoje varžybų pusėje vyravo gynybinis futbolas, aistrų tikrai netrūko – abi komandos žaidė kietai, negailėdami nei savęs, nei varžovų. Verta paminėti, kad rungtynės vyko tik vienu žaidybiniu kamuoliu, todėl natūralu, kad žaidėjams pajutus pirmuosius nuovargio ženklus pasipylė ir netaiklūs smūgiai, dėl kurių tekdavo trumpam stabdyti rungtynes. Taigi, „cekams“ stengiantis išlyginti rezultatą, o „akams“ daugiau kontratakuojant kažkas turėjo įvykti… Vis dėlto, vartų apgultis 3C klasės vyrukams nepadėjo ir 1-ąją pridėto laiko minutę skylėmis „cekų“ gynyboje pasinaudojo Mantvydas Drūlia vėl padidindamas skirtumą iki dviejų įvarčių. Ir nors atrodė, kad rungtynių nugalėtojas jau aiškus, „Cekai“ parodė išskirtinį kovingumą ir užkūrė tikrą pirtį varžovams, kurios kulminacija – 43 minutę įmuštas Antano Radzevičiaus įvartis. Tiesa, išlyginti rezultato 3C klasei nepavyko ir rungtynės baigėsi Mantvydo Drūlios kariaunai švenčiant pergalę rezultatu 3:2.

Justinas Masaitis