GFL sezonas įsibėgėja

3B – 3C

3B - 3C komandos

GFL sezonas įsibėgėja, o kartu vis dažniau pasipila ir tikros įvarčių lavinos. Nors Naglis Šulija kolkas nelepina gimnazistų šiltomis popietėmis, šiandien įvyko net trys varžybos, kurių dvejose varžėsi viena ir ta pati 3C klasė. 14-tos valandos varžybose susitiko 3B ir 3C klasės. Nors aiškūs poros favoritai buvo „cekai“, 3B buvo pasiryžę įrodyti, kad jie gali pranokti kaimynus iš viršaus ne tik pirmesne abėcėlės raide.

Jau pačia pirmą varžybų minutę 3B puolėjas Aivaras Paliulis nemaloniai nustebino „cekus“ pirmuoju įvarčiu ir pradžiugino nors ir negausiai, bet vis gi susirinkusius fanus. Tiesa, ilgai pasidžiaugti persvara trečiojo aukšto gyventojams neteko, nes jau antrą minutę Rokas Liaugaudas išlygino rezultatą. Visiška lygybė laikėsi iki 8-tos minutės, kai svarstykles savo naudai persvėrė 3C žaidėjas Saulius Juočiūnas. Po šio įvykio „bekai“ tarsi nuleido galvas, o XX-tos laidos HP’ekų numylėtiniai nusprendę viską pabaigti dar iki teisėjui paskelbiant pirmo kėlinio pabaigą. Saulius dar kartą paminėjo save varžybų protokole 12-tą minutę, 13-tą pasižymėjo Antanas Radzevičius, 18-tą Saulius jau traukė dainą „tik trys įvarčiai“, o 19-tą ir 20-tą pasižymėjo Rokų duetas – Liaugaudas ir Čerlinskas. Lygybe jau nebekvepė, nes rezultatas po pirmo kėlinio – 7:1 3C klasės naudai.

rungtynių akimirkaAntrasis kėlinys prasidėjo beveik taip, kaip pasibaigė pirmasis – jau 24-tą minutę vėl pasižymėjo Antanas Radzevičius, o 25-tą įvartį-kuriozą nuo savų vartų įmušė „cekų“ vartininkas Ąžuolas Čiukas, kuris už šį mažą stebuklą tikrai nusipelno mažų mažiausiai paminklo. 28-tą minutę „už gražias akis“ geltona kortele buvo nubaustas Saulius Juočiūnas (garsiai nesakysim kodėl iš tikro), o 30-tą abiejų komandų žaidėjai fanams surengė „happy hour“, kurios metu rezultatą švelnino Dominykas Mikolaitis (2:9), tačiau jau po akimirkos persvarą atstatė blogiuko etiketę užsitarnavęs Saulius Juočiūnas. Kiek vėliau dar kartą pasižymėjo 3B klasė, tiesa, šįkart jau į savus vartus kamuolį pasiuntė Laurynas Stundžia, o paskutinį skambų akordą užgrojo jau patys „cekai“, pasižymėdami 39-tą ir 40-tą minutėmis (Antanas ir Rokas L.). Galutinis rezultatas – 13:1.

1B – 2C

1B ir 2C komandosAntrosios dienos varžybos buvo debiutinės abejoms žaidusioms komandomis, nes susitiko 2C ir 1B klasės.

Rungtynės prasidėjo lėtai ir, kaip pridera debiutinėms varžyboms, atsargiai. Komandos keitėsi atakomis, tačiau „atsidaryti“ nepavyko iki pat 11-tos minutės, kuomet pasižymėjo 2C žaidėjas Justas. Įsidrąsinę antrokai dar kartą taikliai smūgiavo 15-tą minutę, įvarčio autorius – Martynas. Dar kiek pasivaikę kamuolį žaidėjai išėjo ilsėtis „bekams“ atsiliekant 0:2.

rungtynių akimirkaAntroji varžybų pusė buvo beveik identiška pirmajai, vėl ilgą laiką niekam nepavyko pasižymėti. Visas rungtynes į priekį savo komandą tempęs „bekų“ aukšto atstovas rezultatą iki 1:2 sušvelnino 30-tą minutę. Vis dėlto, tada 1B klasės gynyba subyrėjo tarsi kortų namelis: 33-čią minutę pasižymėjo Raidas, 34-tą – Vaidas, 35-tą – Justas, 38-tą – vėl Vaidas, o 39-tą vėl Raidas. Į šį taikliausias kojeles turinčių žaidėjų sąrašą įsiterpė tik vienintelio pirmokų įvarčio autorius Ričardas, 33-čią minutę pasižymėjęs tik geltona kortele. Rungtynės baigėsi 2C klasės pergale rezultatu 7:1.

1A – 3C

1A ir 3C komandos16-tos valandos varžybose kiek anksčiau apdainuota 3C klasė egzaminavo vakar gardo krikštynas patyrusius 1A klasės futbolininkus.

Panašu, kad posakiui „tas pats scenarijus tik diena kita“ buvo lemta išsipildyti. Jau antrą minutę pasižymėjo 3C lyderis Saulius Juočiūnas, bet tuomet rungtynių favoritai suteikė mažą viltelę pirmokams. Deja, tos viltelės jie niekaip nerado, o praėjus penkioms minutėms po pirmojo įvarčio „cekai“ taškėsi įvarčiais į visas puses, įmušdami kas minutę: 7-tą – Antanas Radzevičius, 8-tą ir 9-tą – Saulius, 10-tą minutę „atsidarė“ Rokas Čerlinskas, o 11-tą, 12-tą ir 13-tą „one-man-show“ surengė Rokas Liaugaudas. Akcijoje „po įvartį kas minutę“ Antanas Radzevičius antrą kartą sudalyvauti nebespėjo, tačiau kiek pavėlavęs dar kartą smogė žemiau juostos naujokams, šįkart – 15-tą minutę. Komandos išėjo ilsėtis rezultatui esant 9:0 „cekų“ naudai, o 1A nepadėjo net pirmokų retoriniai pasvarstymai „gal mes geriau net nepulkim?“

Po pertraukos vaizdas nesikeitė ir trečiokai toliau be gailesčio trypė savo varžovus. 22-trą minutę taikliai smūgiuoja Saulius Juočiūnas, 25-tą – Rokas Liaugaudas, o 31-mą, 32-trą, 35-tą dar tris „bankes“ įkala Saulius Juočiūnas… Ir kai atrodė, kad vilties jau nėra, 36-tą minutę 1A klasės įvarčių sąskaitą iškilmingai atidaro Jonas, „šlapindamas“ rezultatą (nes gi nebe sausas) iki 14:1. Tiesa, greitai euforiją apmalšino du nemalonūs įvykiai: 38-tą minutę dar kartą įmuša Rokas Liaugaudas, o jau baigiantis varžyboms pirmąja sezono geltona kortele pasidabina pirmokų komandos žaidėjas Rytis. Diena baigėsi visišku „cekų“ triumfu – šiandien visose rungtynėse pergalės skonį ragavao tik ketvirto aukšto atstovai. Galutinis rezultatas – 15:1 „cekų“ naudai.

Justinas Masaitis

SVARBU!!! Šiek tiek svarbios informacijos iš organizatorių:

Penktadienį jokių rungtynių nebus dėl Rudnosiuko.

Nuo šiol rungtynese komandos turi vilkėti skirtingų spalvų marškinėlius.

Kai būna paskelbiamos tam tikros rungtynės, pirmoji komanda turi ateiti su šviesia apranga, o antroji su tamsia. (Pvz. 4C – 4A, 4C yra pirmoji, o 4A yra antroji komanda). Komandoms susitarus, jos gali apsikeisti kokios spalvos marškinėlius dėvės. Svarbiausia, kad per rungtynes aiškiai pagal marškinėlius matytusi, kurios komandos narys yra tam tikras žaidėjas.

Kitos savaitės tvarkaraštis:

Pirmadienis

15h 4C – 4A

Antradienis

15h 4B – 1B

16h 2Danske – 2C

Trečiadienis

15h 4C – 4B

16h 2Danske – 1B

Ketvirtadienio ir penktadienio rungtynės bus paskelbtos šiek tiek vėliau