Ambasadorės vizitas

Vakar buvo įsimintina diena – mūsų bendruomenę aplankė Jungtinių Amerikos valstijų ambasadorė Anne Derse. Priminsime, kad pas mus jau yra buvęs JAV ambasadorius.
Ambasadorės tikslas – susipažinti su aktyviais, gabiais ir talentingais mokiniais bei pakviesti juos dalyvauti mainų programoje „ExCEL“ (the Exchanges for Culture, Education and Leadership program).

 „ExCEL“ – programa, skirta devintos klasės moksleiviams. Jos dalyviai įgyja galimybę metus laiko praleisti JAV – mokytis vidurinėje mokykloje, gyventi amerikiečių šeimose. Šiais metais laimė nusišypsos tik aštuoniems geriausiesiems, kurie savo jėgas įrodinės lapkričio 12-13 vyksiančių testų metu. Testai reikalingi išrinkti gabiausius ir verčiausius išvykti mokytis svetur.
Renginys prasidėjo JAV ambasadorei šiltai pasisveikinus su gimnazistais. Netrukus Lukas Alijošius, „ASSIST“ programos alumni, pasidalino savo įspūdžiais metus laiko praleidus Amerikoje. Ambasadorė, nusistebėjusi puikiais mūsų gimnazistų anglų kalbos įgūdžiais, pritarė Lukui, jog bet kokio tipo mainų programos gali kardinaliai pakeisti gyvenimą. Pasak A.Derse, išvykimas į Prancūziją jaunystėje lėmė jos tolesnį gyvenimo kelią. Pristačiusi programą, ambasadorė buvo supažindinta su mūsų Gimnazija. Gimnazistų pasiekimai ir šiltas bendravimas jai paliko didžiulį įspūdį.
Tikimės, kad šiais metais atsiras gimnazistų, kurie turės progą patirti visiškai naujų pojūčių „ExCEL“ programos pagalba – tai puiki galimybė praplėsti savo akiratį, pažinti kitokią mokymo programą bei garsinti mūsų Gimnaziją svetur.
Dėkojame JAV ambasadorei ir kviečiame ją apsilankyti mūsų Gimnazijoje ateityje.

E.E.