Antrasis projekto “Homo Economicus” susitikimas Rumunijoje

EK-Mokymosi visa gyvenima programa
Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis leidinys [pranešimas] atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

Antrajame šio projekto susitikime, vykusiame Rumunijoje, Cluj-Napoca mieste lapkričio 26-31 dienomis dalyvavo mūsų gimnazijos mokytoja Edita Jančauskienė, bei du gimnazistai – Rokas Morkūnas ir Justas Rutkauskas. Visus projekto partnerius itin svetingai priėmė šio susitikimo koordinatoriai, „Victor Ungureanu“ Technical College atstovai. Šiame susitikime moksleiviai pristatė pateiktis pagal pirmajame susitikime padarytų apklausų apie vartojimo įpročius, pateikė rezultatus. Susiskirstę mišriomis komandomis, mokiniai aplankė miestelio parduotuves, turgų ir lygino surinktas kainas drabužių, maisto, pramoninių prekių.

Rumunija

Šis susitikimas Rumunijoje buvo orientuotas į šalies pažinimą per komandines užduotis susijusias su projekto tema. Viename didžiausių valstybės miestų Cluj-Napoca dirbdami tose pačiose komandose jie klausinėjo vietos gyventojų apie jų vartojimo įgūdžius, apie miestą. „Smagios, interaktyvios orientacinės užduotys pagilino mano žinias apie Rumuniją, bei suartino su bendraamžiais iš kitų šalių“, pasakoja Justas. Didžiausią įspūdį Rokui sukėlė Cluj-Napoca botanikos sodas bei druskos kasyklos, esančios kitame lankytame Rumunijos mieste, Turdoje. „Tiesiog pasakiška druskos kasykla ir joje įrengtas savotiškas pramogų parkas su mini golfu, boulingu ir kitomis pramogomis suteikė smagių prisiminimų“.

rumunija2

„Susipažinome su medžiaga, kuri yra būtina toliau dalyvaujant projekte: kaip skaičiuoti VKI (vartotojų kainų indeksą; angl. CPI, consumption price index) ir kaip reikės pateikti surinktus, apskaičiuotus duomenis. Grįžę pateikėme visą informaciją gimnazistams, kurie toliau dalyvaus projekte. Džiugu, kad turėjome galimybę, pažinti Rumuniją, dalyvauti tarptautiniame projekte, atstovauti gimnaziją, atstovauti Lietuvą. Į projektą žiūrėjome labai atsakingai, „namų darbus“ atlikome nepriekaištingai, o darbe grupėse ėmėmės iniciatyvos mes. Ačiū gimnazijai ir mokytojai Editai, už neišdildomus įspūdžius!“

rumunija3