Septintasis projekto “Homo Economicus” susitikimas Turkijoje

Priešpaskutiniame Homo Economicus susitikime, kuris vyko Turkijoje dalyvavo keturi mūsų gimnazijos atstovai: mokytojos Jūratė Nakrošienė ir Vitalija Paurazienė, du 3b klasės mokiniai Kasparas Steponavičius ir Liudas Auškalnis.

DSC08133

Susitikimas vyko Orhangazi vidurinėje mokykloje, o dalyviai gyveno gretimame, kiek didesniame Yalovos mieste. Pirmąją dieną vyko susipažinimo vakarienė, kuria buvo siekiama, jog šio projekto metu dalyviai ne tik pagilintų savo žinias, bet ir užmegztų naujų ryšių su moksleiviais iš kitų valstybių. Šį tikslą įgyvendinus, antrąją dieną prasidėjo darbai: po oficialaus atidarymo, visi moksleiviai pristatė savo namų darbų užduotis – interviu su studentais, buvusiais studentais ir darbdaviais bei pristatė savo pačių padarytas išvadas apie tai, kokios šiuo metu yra galimybės įsidarbinti jų šalyje ir kokios savybės reikalingos norint gauti darbą. Be to, jie pademonstravo pačių kurtus filmukus su buvusiais projekto dalyviais iš savo šalies, jų įspūdžiais apie ankstesnius Homo Economicus susitikimus bei patarimais naujiesiems dalyviams. Po pristatymų visų laukė ekskursijos į istoriškai žymų Izniko miestą, o vėliau – prie įstabaus grožio Izniko ežero.

DSC08076

Trečiąją dieną mokiniai buvo supažindinti su turkiškais menais – tapyba ant keramikos ir tapyba ant vandens. Kiekvienas galėjo išlaisvinti savo kūrybinį potencialą ir dekoruoti jau pagamintas keramines figūrėles. Su tapyba ant vandens moksleivius supažindino Orhangazi mokyklos anglų mokytojas, kuris pats itin domisi šia tradicine turkiška meno sritimi. Tuo metu, mokytojai dalyvavo ekskursijoje po Bursą, pirmąją Osmanų imperijos sostinę. Antroje dienos pusėje prie jų prisijungė ir mokiniai, tuomet visi projekto dalyviai aplankė žymiausius miesto istorinius objektus. Kitą dieną su turkiškais menais buvo supažindinti mokytojai, mokiniai pasitikrino savo jėgas tinklinio aikštelėje su vietos mokiniais, o vakare visi dalyvavo atsisveikinimo vakarienėje, kuri užbaigė neįtikėtinai turiningai praleistą savaitę projekte.

DSC08437