Pateikčių konkursas

KTU Santakos slėnyje gruodžio 7 dieną vyko anglų kalbos pateikčių konkursas ,,Didžiuojuosi savo mokykla”, kurį organizavo KTU ir LSMU gimnazijos. Jame dalyvavo: Kauno “Santaros“, “Saulės”, J.Jablonskio, LSMU, Prezidento V.Adamkaus, S.Dariaus ir S.Girėno gimnazijų moksleiviai. KTUG moksleiviai parengė parodomąją pateiktį. Komandos pademonstravo ne tik puikius anglų kalbos įgūdžius, bet ir supažindino su savo mokyklomis. Toks konkursas vyko pirmą kartą. Šiemet pakvietėme dalyvauti Kauno miesto moksleivius, o kitais metais jau tikimės respublikinio konkurso.

Pateikčių konkursas


Pateikčių konkursas 2

Dalyvius vertino kompetentinga komisija – „Bentley“ systems projektų vadovas Visvaldas Šeškus ir anglų kalbos specialistai: Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Goda Čiplytė bei Garliavos J.Lukšos gimnazijos anglų kalbos mokytojas metodininkas Saulius Skučas. Jų nuomone, nepralenkiami buvo LSMU mokyklos atstovai: Lukas Girdziušas, Laima Skėrutė ir Emilija Radlinskaitė. Moksleivius konkursui ruošė anglų kalbos mokytoja metodininkė Marija Langienė. Antrąją vietą užėmė Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos mokiniai, kurie pateiktyje puikiai susiejo ekologines problemas ir savo gimnazijos misiją. Šiai mokyklai atstovavo Justas Senkauskas, Stepas Čeplinskas ir Žygimantas Kadiša, o jiems padėjo anglų kalbos mokytoja ekspertė Danguolė Navickienė. Tretieji liko Jono Jablonskio gimnazijos auklėtiniai, Lukas Vaitkevičius, Tomas Edgaras Čepas ir Gunda Pavilonytė. Juos konkursui ruošė anglų kalbos mokytojos metodininkės Rasma Stuokienė, Audronė Masiulytė bei anglų kalbos mokytoja ekspertė Romualda Liutkuvienė.

Pristatymo metu buvo naudojama vaizdinė medžiaga, moksleiviai turėjo mokėti ją pateikti ir tinkamai bendrauti su auditorija. Buvo vertinamas komunikabilumas, laisvumas, anglų kalbos žinios, vaizdinės medžiagos kokybė ir tinkamumas. Taigi, moksleiviai tobulino anglų kalbos įgūdžius, mokėsi viešo kalbėjimo, įgijo pateikties ruošimo ir pristatymo pagrindų. Atsakinėdami į auditorijos ir komisijos narių užduodamus klausimus išmoko suvaldyti stresą, greitai reaguoti ir priimti sprendimus iš anksto neplanuotoje situacijoje. Tokie konkursai leidžia atsiskleisti moksleiviams, puikiai išmanantiems anglų kalbą. Juos rengę, mokytojai gali pasidalyti gerąja patirtimi, apibendrinti savo darbo rezultatus. Be to, užsimezga naujos patirtys, stiprėja mokyklų tarpusavio bendravimo ryšys.

Dėkojame renginio partneriams KTU ir UAB ,,Humanitas”, įstegusiems prizus konkurso nugalėtojams bei dalyviams.

Daugiau nuotraukų: http://foto.ktug.lt/#album=6367451536328481233